Headstart liittyy Sofigate-perheeseen – pilvipohjaiset liiketoimintaratkaisut ja johtamisosaaminen yhdistetään ainutlaatuiseksi palvelutarjoamaksi

17.1.2018
Headstart

IN ENGLISH

It:n ja digitalisaation johtamisesta vientituotteen tehnyt Sofigate vahvistaa tarjoamaansa hankkimalla toiminnanohjausjärjestelmiin erikoistuneen Headstartin, joka on kasvanut merkittävästi panostamalla pilvipohjaisiin liiketoimintaratkaisuihin. Yritysosto on Sofigatelle viides reilun vuoden sisällä. Headstart-kaupan avulla Sofigate tähtää keskisuurten ja kasvuhakuisten yritysten avainkumppaniksi teknologiaan tukeutuvien liiketoimintaratkaisujen tarjoajana.

Suomalainen Sofigate kasvoi vuonna 2017 Pohjoismaiden suurimmaksi it-johtamisen taloksi ostettuaan ruotsalaiset konsultointiyhtiöt 3gamman ja Daymarkin. Nyt toteutuvalla yrityskaupalla Sofigate rakentaa uuden liiketoiminta-alueen ja laajentaa palvelutarjoamansa pilvipohjaisiin toiminnanohjausratkaisuihin. Tutkimusyhtiö Garner on arvioinut, että toiminnanohjausjärjestelmien uudistaminen on top3-prioriteettilistalla jopa kolmasosalla Pohjoismaiden tietohallintojohtajista.

Sofigate haluaa erottua markkinoilla yhdistämällä täysin uudella tavalla liiketoimintaratkaisut johtamisosaamiseen – minkä yritys lupaa huomattavasti nopeuttavan ratkaisujen käyttöönottoa ja parantavan projektien onnistumista. Ensi vaiheessa Sofigate tähtää uudella liiketoiminta-alueellaan keskisuuriin ja kasvaviin yrityksiin, jotka ovat ensimmäisenä siirtymässä uusiin ratkaisuihin.

”Digitalisaatio pakottaa yritykset uudistamaan liiketoimintaratkaisunsa, eikä epäonnistumisiin ole varaa. Kun yhdistämme johtamisosaamisen uusimman teknologian hyödyntämiseen, kykenemme auttamaan asiakkaitamme saavuttamaan liiketoiminnan tavoitteet, pysymään aikataulussa, budjetissa – ja jopa ylittämään odotukset. Johtamisosaamisessa olemme jo Pohjoismaiden suurin toimija, ja sen päälle on hyvä rakentaa yhdessä Headstartin kanssa asiakkaita palvelevia bisnesteknologiaratkaisuja”, Sofigaten toimitusjohtaja Sami Karkkila sanoo.

Vuonna 2005 perustettu Headstart on saavuttanut mainetta ketteränä ja rohkeana liiketoimintaratkaisujen toimittajana. Pilvipohjaisten ratkaisujen avulla yritys on kyennyt leikkaamaan toiminnanohjausprojektien viemän ajan ja kustannukset murto-osaan. Headstartin toimittama HMD Globalin ERP-käyttöönotto voitti lokakuussa ohjelmistoyhtiö SAP:n Quality Awards 2017 -kilpailun Business Transformation -sarjan pääpalkinnon.

Headstartin toimitusjohtaja Pasi Mantila kertoo, että yrityksessä innostuttiin mahdollisuudesta laajentaa omaa osaamista Sofigaten johtamisosaamisella ja liittyä mukaan kasvutarinaan.

”Markkinassa on nyt kova tarve uudenlaisille liiketoimintakriittisille ratkaisuille, sillä liiketoiminnan muutos täytyy saada aikaan nopeasti digitalisoituneessa maailmassa. Käynnissä on teknologinen murrosvaihe, jossa merkittävä osa yritysten ydinliiketoimintajärjestelmistä uudistetaan. Kun yhdistämme voimamme Sofigaten kanssa, meistä tulee markkinoille ainutlaatuinen toimija, jolla on kyky viedä läpi uudistushankkeet liiketoiminnan kannalta menestyksellisesti. Tällaista osaamisyhdistelmää ei ole vielä kenelläkään tarjolla Pohjoismaissa”, Mantila sanoo.

Yrityskaupat jatkuvat – Headstartin kaltaiset ketterät yritykset kiinnostavat

Headstartin hankinnan jälkeen Sofigaten henkilöstöluku on 500 työntekijää ja liikevaihto noin 76 miljoonaa euroa. Yhtiön tähtäimessä on saavuttaa vuoteen 2020 mennessä 150-200 miljoonan euron liikevaihto, mikä tarkoittaa yli 1000 työntekijää.

Sami Karkkila kertoo, että yhtiön kasvustrategiaan kuuluu pitää silmällä innovatiivisesti toimivia, kiinnostavia yrityksiä ja tarttua toimeen nopeastikin, kun sopiva ostokohde tulee eteen.

”Kasvutavoitteemme ovat kunnianhimoiset – sekä orgaaniset että epäorgaaniset. Etsimme jatkuvasti Headstartin kaltaisia ketteriä yrityksiä, jotka olisivat erinomaisia tulokkaita kasvavaan Sofigate-perheeseemme”, Karkkila toteaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mediayhteydet:
Milla Kettunen, Sofigaten viestintä
milla.kettunen[a]sofigate.com
puh. 044 570 9863

Vuonna 2003 perustettu Sofigate on IT-johtamisen palvelujen pioneeri ja markkinoiden edelläkävijä. Tarjoamme yrityksille ja organisaatioille parhaat ihmiset, käytännöt ja työkalut digitalisaation johtamiseen. Sofigaten palveluksessa on yli 450 tietohallinnon johtamisen ammattilaista Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Iso-Britanniassa. www.sofigate.com

Headstart on asiakkaidensa luotettu neuvonantaja ja palveluiden toimittaja liiketoimintakriittisten tietojärjestelmien käyttöönotossa, ylläpidossa ja kehittämisessä. Suomen merkittävimpiin liiketoiminnan kehittäjiin sekä SAP -palveluyrityksiin lukeutuva Headstart työllistää Suomessa yli 60 kokenutta SAP -konsulttia. Palvelemme rautaisella ammattitaidolla niin Suomessa kuin kansainvälisesti United VARs -verkostomme kautta, jonka palvelut ulottuvat yli 80 maahan yli 7500 konsultin voimin. Meistä asiakas aistii aidon kiinnostuksen liiketoiminnan kehittämiseen. Asiakaslupauksemme Your Business Matters – We Care näkyy ja tuntuu asiakkaidemme arjessa ja sama välittämisen ja kehittämisen tunne on myös tärkeä osa yrityskulttuuriamme. www.headstart.fi